Συμβουλές από την  FORD ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

απο την εμπειρια μασ

Η στάθμη του καυσίμου στο δείκτη του πίνακα οργάνων θα πρέπει να είναι πάντοτε στο τέταρτο και άνω. Έτσι προστατεύονται:

  • Η εξήγηση είναι απλή: Όταν αφήνουμε να κατεβαίνει χαμηλά το καύσιμο στο ρεζερβουάρ (κάτω του 1/4 ή ρεζέρβα), ότι σκουπίδι, κατακάθι ή βρωμιά υπάρχει στο πάτο απορροφάται από την αντλία καυσίμου. Αυτό με τη σειρά του οδηγείται στα μπεκ για ανάφλεξη κι από κει στο σύστημα εξαγωγής υπό τη μορφή καυσαερίων προς τον καταλύτη και τους αισθητήρες Λ.

Η σωστή λειτουργία του A/C ή κλιματισμού είναι να κλείνει 5 έως 10 λεπτά πριν σβήσετε το κινητήρα δηλαδή πριν φτάσετε στον προορισμό σας (ο αέρας που εισέρχεται από τους αεραγωγούς να είναι κοντά στη θερμοκρασία περιβάλλοντος -όχι παγωμένος).

 Όταν εγκλωβίζεται ψυχρός αέρας στην εβαπορέτα (ψυγείο A/C)  τότε αναπαράγονται μύκητες και βακτήρια με συνέπεια δυσάρεστες οσμές στο εσωτερικό (μυρωδιά μούχλας) και επιβάρυνση της υγείας των επιβατών.

Η συντήρηση του A/C ή κλιματισμού είναι απαραίτητη για να καθαρίζεται το σύστημα από μικρόβια (αλλαγή φίλτρου οσμών/γύρης, απολύμανση) , να λιπαίνεται ο συμπιεστής, να απομακρύνονται τυχόν γρέζια  από το σύστημα (κάτι που προκαλεί ζημιά) και να υπάρχει καλή απόδοση ψύξης.

Τώρα πλέον που η εξέλιξη της τεχνολογίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης είναι τέτοια που να επιτρέπει τη συντήρηση ανά 1 έτος ή 2 έτη, εμείς στη Ford Κωνσταντίνου πιστεύουμε ότι ένας πλήρης τεχνικός έλεγχος ανά 6μηνο είναι απαραίτητος.

Προτεραιότητα για μας έχει η Ασφάλεια.

Απλά περάστε για ένα Δωρεάν Τεχνικό Έλεγχο για να νιώθετε & να είστε ασφαλείς κι ας μη χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. 

Ο έλεγχος πίεσης ελαστικών θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 μήνες. Με το τρόπο αυτό επιτυγχάνεται:

Προετοιμαστείτε για τη χειμερινή περίοδο και ελάτε για ένα Δωρεάν Φθινοπωρινό Check-up. 

Battery Test:

Αντιψυκτικό:

Μάκτρα:

Σε μια εποχή που οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει την ανιούσα, η οικονομική οδήγηση είναι MUST = “We must drive as ecomically as possible”.

Οι κυριότεροι παράγοντες που βοηθούν στην οικονομική οδήγηση είναι οι ακόλουθοι: